Site İçi Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
02 Aralık 2008, 22:39:51
3761 Mesaj 1393 Konu Gönderen: 16657 Üye
Son üye: mehmet_ydin

Kalite Kontrol Portalı | Forum  |  Kültür&Sanat,Eğlence,Spor  |  Sinema  |  HOKKABAZ - CEM YILMAZ « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: HOKKABAZ - CEM YILMAZ  (Okunma Sayısı 3391 defa)
barkın
Uzman

barkin@kalitekontrol.org barkin_to@yahoo.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« : 03 Kasım 2006, 13:57:24 »

Bu ‘Hokkabaz’ bildiğiniz gibi değil... ‘G.O.R.A.’daki gibi, dakika başına düşen espri sayısını hesaplattıran bir film beklemeyin. Klasik Cem Yılmaz hayranlarının beklentilerini karşılamayabilir ‘Hokkabaz’, baştan söylemek gerek. Öte yandan, farklı kitlelerin ilgisine “mazhar” olacağı da aşikar. Yavuz Turgul’un ‘Gölge Oyunu’ ve ‘Muhsin Bey’i ile, Çağan Irmak’ın ‘Babam ve Oğlum’ filmlerini beğenenlerdir bu kitleden kasıt. Bir ‘komedi’yle değil bir ‘dram’la karşı karşıyayız; içinde komik unsurlar da barındıran. Çok bilinçli tercih edilmiş bir seçim elbette; sulu sepken bir komedi yapmak istese, bunu başaramayacağını kim söyleyebilir ki Cem Yılmaz’ın...

ÜÇ KİŞİYE ACI;
Cahiller arasında alime,
Zenginken fakir düşene,
Hatırlı iken itibarını kaybedene!
Şeyh Edebali

barkın
Uzman

« Yanıtla #1 : 03 Kasım 2006, 14:07:46 »

‘Hokkabaz’ gösterimdeki 2’nci haftasında, seyirciyle buluşmaya devam ediyor. ‘Hokkabaz’ı ilk 10 günde 1 milyon 88 bin 791 kişi izledi.

Cem Yılmaz’ın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini Ali Taner Baltacı ile paylaştığı ‘Hokkabaz’ Türkiye’de 225, Avrupa’da 100 kopya ile gösterimde. Film, Türkiye’nin ardından Almanya, Fransa, Belçika, İsviçre, Avusturya ve İngiltere’de de seyircinin çok yoğun ilgisiyle karşılandı.

‘Hokkabaz’ın Türkiye seyirci rakamları:
İlk 3 gün: 247.912
İlk 7 gün: 832.108
İlk 10 gün: 1.088.791

FİLMİN KISA ÖYKÜSÜ...
İskender (Cem Yılmaz) hokkabazdır. Yani aslında sihirbazdır. Ama onun ve çocukluk arkadaşı Maradona’nın (Tuna Orhan) dışında herkes onun hokkabaz olduğunu düşünmektedir.

İstanbul’dan hızla kaçmak zorunda kalan ikili, turne programına İskender’in babası Sait’i de (Mazhar Alanson) dahil ederek, büyük risk alırlar. Baba, İskender’i takdir etmeyi uzun yıllar evvel bırakmıştır.

Turne üçlüyü kaynaştırırken, aynı zamanda görkemli bir dağılmaya sebep olur.

Filmin Künyesi
Yönetmen : Cem Yılmaz - Ali Taner Baltacı
Yapımcı : Necati Akpınar
Senaryo : Cem Yılmaz
Görüntü Yönetmeni : Uğur İçbak
Sanat Yönetmeni : Yaşar Kartoğlu
Müzik : Ozan Çolakoğlu
Kostüm Tasarım : Gülümser Gürtunca
Saç - Makyaj : Suzan Kardeş
Kurgu : Engin Öztürk
Yapım Şirketi : BKM Film
Dağıtım Şirketi : Kenda Film

Oyuncular:
Cem Yılmaz : İskender Tünaydın
Mazhar Alanson : Sait Tünaydın
Özlem Tekin : Fatma Nur Gaye Türksönmez
Tuna Orhan : Maradona
Tuncer Salman : Aslan
Kemal İnci : Cemal Aga
Gürgen Öz : Erkut
Caner Alkaya : Samidin
Ayçe Abana : Nuran Denizgünü
Bahtiyar Engin : Gazanfer Denizgünü
Selim Erdoğan : Emlakçı
Sennur Kaya : Emine
Ozan Uygun : İskender 8 yaş
İlker Sönmez : Maradona 11 yaş

Filmle ilgili ayrıntılı bilgi için: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
www.hokkabazfilm.net

ÜÇ KİŞİYE ACI;
Cahiller arasında alime,
Zenginken fakir düşene,
Şeyh Edebali
barkın
Uzman

« Yanıtla #2 : 03 Kasım 2006, 14:08:31 »

Merak ve heyecanla beklenen Cem Yılmaz filmi nihayet gösterime girdi. Bu filmi görmeden evvel, hakkında o kadar çok dedikodu yapıldı ki göresin gelmedi. “Hiç komik değil, acayip hayal kırıklığına uğrayacaksın” gibi sözler kulağıma geldi. Ali Taner Baltacı ile beraber yönetmenliğe de soyunan Yılmaz'ın filmi hakikatten gitmeye değer. Şöyle ki: hiçbir beklenti olmasın. Sahnede her zaman güldürmesine alıştığımız CM YLMZ'ın gene aynısını yapmasını bekleyenler beklediğini bulamayabilirler. Ama film gerek senaryo gerek görüntü ve müzik konusunda çok başarılı. Tema müziğini de Yılmaz kendisi bestelemiş.

Sahnelenen yerler, renkler, dekor ve kıyafetler çok güzel. Çocukluğunun gösterildiği başlangıç sahnelerindeki ev ve dekorasyonu ise kusursuz. Filmde beceriksiz ve başarısız bir sihirbazın turneye çıkışı konu ediliyor. Beraberinde çocukluk arkadaşı ( Tuna Orhan) “Maradona” lakaplı kişi ile babası (Mazhar Alanson) geliyor. Gönül hırsızı Fatma ise Özlem Tekin tarafından oynanıyor.  Hepsi ayrı ayrı ve beraber çok güzel oynuyorlar. Gezilen yollar, köyler, insan figürleri çok güzel resmedilmiş. Filmde espriler iyi, sürekli güldürüyor ama aynı zamanda düşündüren mesajları da var. Biraz aşktan bahsederken biraz da baba oğul ilişkisine de değiniyor.

Film boyunca düşündüğüm şey tüm oynayanların ne kadar insancıl olduklarıydı. Sanki filmde rol yapmıyorlar gerçek yaşamdan bir kesit filme çekilmiş gibiydi. Hayatta sihirler yoktur hepimiz biliyoruz. En önemlisi hokkabazın kendisinin biliyor olması. Bunu da sözleri ile dile getiriyor. “Ben gönüllü bir seyirciyi havada uçururken nasıl yaptığımı tabi biliyorum ama her seferinde kendi kendine uçmasını beklediğim anlar oluyor” gibi sözleri sarf ettiğinde sihrin halen olabileceğine inandığını söylüyor. Sihir belki yok ama hayatta mucizeler hep oluyor. Her sihirbaz gibi Cem Yılmaz'da hiçbir sahne sırrını filmde açıklamıyor. Merak edenlerin sihir kitabı almasını tavsiye ediyorum. Filmde aynı dakika içerisinde hem ağlatıp hem güldürmeyi becerene usta denmez de ne denir sorarım sizlere?

Eddi Anter

ÜÇ KİŞİYE ACI;
Cahiller arasında alime,
Zenginken fakir düşene,
Şeyh Edebali
barkın
Uzman

« Yanıtla #3 : 03 Kasım 2006, 14:09:30 »

Yönetmen: Cem Yılmaz, Ali Taner Baltacı
Oyuncular: Cem Yılmaz, Mazhar Alanson, Özlem Tekin, Tuna Orhan, Tuncer Salman, Ayça Abana, Bahtiyar Engin, Caner Alkaya
Senaryo: Cem Yılmaz
Görüntü Yönetmeni: Uğur İçbak
Müzik: Ozan Çolakoğlu
Kurgu: Engin Öztürk
Tür: Komedi
Yapım: 2006 - Türkiye
Dağıtımcı: Kenda Film
Gösterim tarihi: 6 Ekim 2006
Resmi Web Sitesi:  Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
www.hokkabazfilm.com

Fragman:  Hokkabaz Fragman
Editörün Notu: Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazıp, boşrolünde yer aldığı, yönetmenliği ise Ali Taner Baltaci ile paylaştığı beklenen film "Hokkabaz" ile gülmeye hazır olun!
Konu: İskender (Cem Yılmaz) hokkabazdır. Yani aslında sihirbazdır. Ama onun ve çocukluk arkadaşı Maradona'nın (Tuna Orhan) dışında herkes onun hokkabaz olduğunu düşünmektedir. İstanbul'dan hızla kaçmak zorunda kalan ikili, turne programına Sait'i (Mazhar Alanson) de dahil ederek büyük risk alırlar. Baba Sait, İskender'i takdir etmeyi uzun yıllar evvel bırakmıştır. Turne üçlüyü kaynaştırırken, aynı zamanda görkemli bir dağılmaya sebep olur. 

FİLMDEN KARELER

ÜÇ KİŞİYE ACI;
Cahiller arasında alime,
Zenginken fakir düşene,
Şeyh Edebali
barkın
Uzman

« Yanıtla #4 : 03 Kasım 2006, 14:10:30 »

'Hokkabaz çalıntı' iddiasını ortaya atan gazeteci Savaş Ay'ın senaryosunu okuyan Doğa Rutkay net konuştu: 'Senaryoyla Hokkabaz arasında bir benzerlik yok.'

Savaş Ay, Hokkabaz filmi gösterime girdiğinde şok bir iddiayla ortaya çıkmıştı: 'Sanatta hırsızlığın adı esinlenmeye çıkmış. Sihirbaz olan babamla 1964'te çıktığımız turnede yaşananları 'Şeytan Torbası' adıyla senaryolaştırmıştım. Kriz nedeniyle çekemediğim filmde Memet Ali Alabora, Beyazıt Öztürk, Doğa Rutkay, Eylem Şenkal, Petek Dinçöz ve Sergen Yalçın rol alacaktı. Bu isimlerin hepsi şahidimdir.'

'Şahit'lerden biri olan Doğa Rutkay, Savaş Ay'ın kendisine sunduğu senaryo ile Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazdığı 'Hokkabaz' filmi arasında bir benzerlik olmadığını söyledi. Rutkay, 'Savaş Ay filmde beni oynatmak istemişti. Senaryoyu okuyan biri olarak Hokkabaz ile bir benzerliği olduğunu söyleyemem. Zaten Cem Yılmaz da buna ihtiyacı olan biri değil, iki senaryo arasında bir benzerlik yok' dedi.
Kaynak: e-kolay.net/Sinema

ÜÇ KİŞİYE ACI;
Cahiller arasında alime,
Zenginken fakir düşene,
Şeyh Edebali
barkın
Uzman

« Yanıtla #5 : 03 Kasım 2006, 14:11:11 »

İlk Kez Bir Filme Yönetmen Olarak İmzasını Atan Cem Yılmaz: İyi Yönetmen Olan Ferzan Özpetek'in 'Hokkabaz'la İlgili Yorum Yapması ve Çok Beğendiğini Söylemesi Beni Çok Mutlu Etti.

Komedyen ve oyuncu kimliklerine yönetmenliği de ekleyen Cem Yılmaz, gösterime girdiği günden beri polemik konusu olan; 'hikayenin çalıntı olduğu' iddiasıyla gündeme oturan 'Hokkabaz'ın hazırlık sürecini Sinema dergisine anlattı. Ali Taner Baltacı'yla birlikte ilk kez bir sinema filmi yöneten Cem Yılmaz, 'Hokkabaz'ın devamını düşünmediğini belirtti: 'Hikayenin öyle bir potansiyeli var mı diye sorarsanız, var! Ama çok gerekli değil. 'Hokkabaz'daki karakterler bir başka macera daha yaşayabilirler; bunda hiçbir sakınca yok ama 'Ne yani başka yapacak bir şey bulamadın mı? ' denecek olması düşündürüyor bizi.'

ÜÇ KİŞİYE ACI;
Cahiller arasında alime,
Zenginken fakir düşene,
Şeyh Edebali
barkın
Uzman

« Yanıtla #6 : 10 Kasım 2006, 16:32:05 »

Cem Yılmaz'ın Hokkabaz'ını başta yadırgayanlar oldu. Şikâyetleri, «Umduğumuz kadar gülmedik» diye özetlenebilir. Filmin ilk ve ikinci yarılarını ayırıp da değerlendirenler de var.
Sonunda ben de seyredebildim Hokkabaz'ı. Herşey Çok Güzel Olacak, Vizontele, Organize İşler ve Gora'dan sonra Cem Yılmaz'ın beşinci filmi, değil mi efendim?
İlk üçü onun da katıldığı filmlerdi; sonra gelen ikisi artık onun filmleri. Gora, Cem Yılmaz sahnelerinden derleme izlenimi veriyordu. Bana sorarsanız, Hokkabaz, bizim sahnede tek başına durup giderek büyüyen mizah kahramanımızın ilk sineması demeyi tercih ederim.
Ben Hokkabaz kadar, belki ondan da çok, gelecekteki Cem Yılmaz sinemasını düşünerek, hayal ederek heyecanlandım.
Sahnede tek başına seyircisiyle buluşmasından farklı bir şey bu onun. Benim terazimde bugünün meddahı olarak da çok farklı bir yeri ve değeri var. Fransa'da dizörlerin (diseur) gelişip ümorist'e (humoriste) dönüşmesi gibi: Fernand Raynaud, Pierre Dac, Raymond Devos, Pierre Des- proges, Guy Bedos, nihayet Coluche'leri hatırlayın. Bir sanatı, bir mesleği yenilemiş sanatçılar, tam adıyla mizah adamları. (Biz burada, sahnelerde seyredip alkışladığımız insanların yaptığı işin adını koymayı bile yıllardır beceremedik; standap filan deyip duruyoruz.)
Ben nihayet sinemanın da seyircisiyim; eleştiricisi filan, ne haddime! Ama Cem Yılmaz'ın sahne diliyle olduğu gibi, sinema diliyle de bana hitap edebileceğini, zevk vereceğini, beni yeni duygular ve düşüncelerle buluşturacağını pekâlâ görebiliyorum.
Sihirbaz (Oğlu bu işe heveslenecek her babanın ağzında HOKKABAZ'a dönüşür bu sıfat) gidip görmeniz gereken bir film.
Uzay gemisinin kaptanına, yokuş aşağı «Kaptır gitsin!» diyerek, benimle birlikte çocuklarımın ve bizden de çok torunlar neslinin gönlünü çelen adamın yeni filmidir. Yalnız o değil, Mazhar Alanson, Tuna Orhan, Özlem Tekin, bence ilk Cem Yılmaz filminin başarılı oyuncuları. Unutmayın, bu gerçekleri zamanında fark etmeyen seyirci, iyi sinemayı da (Hani her milletin kendine has bir sineması olmak gerekir ya, onu) hak etmeyen bir toplum anlamına gelir.
Seyrederken, kaçıp hürriyetlerini kazandıktan sonra da kafileyi terk edemeyen iki güvercini gözden kaçırmayın filmde. Bu ayrıntıda, Cem Yılmaz'ın yapabileceği çok başka filmlerin de bir ilk işareti var gibi gelir bana.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Orjinal sayfa

ÜÇ KİŞİYE ACI;
Cahiller arasında alime,
Zenginken fakir düşene,
Şeyh Edebali
Sayfa: [1]
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

S 0 1 2 3 4 5  arsivtr.info NBA | Basketbol Euroleague Beko Basketbol Ligi |