08 Ocak 2009, 14:45:34
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Endüstri Mühendisliği Nedir?  (Okunma Sayısı 3708 defa)
o_guney
Administrator
Çevrimdışı Çevrimdışı

o_guney@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« : 26 Ekim 2006, 12:33:37 »

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ NEDİR?

Endüstri Mühendisleri bütünleşik üretim ve hizmet sistemlerinin tasarımını yapar, planlar, bu sistemleri yönetir ve çevrimini sağlar. Girdilerin en efektif şekilde kullanılması ve süreçlerin performansının yükseltgenmesi, bağıl olarak çıktı miktarlarının ve kalitesinin arttırılması Endüstri Mühendislerinin başlıca görev ve sorumluluk alanlarıdır. Endüstri Mühendisleri bu görev ve sorumlulukları yerine getirirlerken sosyal bilimler, bilgisayar bilimleri, temel bilimler, yönetim bilimleri, çağdaş iletişim becerileri ile birlikte fiziksel, davranışsal matematik, istatistik/olasılıktan yararlanırlar.

Endüstri Mühendisliğini diğer mühendislerden farklı kılan en önemli nitelikler, insan odaklı olması ve bütünsel bakış açısıyla olaylara yaklaşmasıdır. Yani sistemin merkezindeki en önemli faktörün insan faktörü olduğunun bilincinde olma ve sistemin tüm bileşenlerini etkileşimli sonuçlar bütünü içerisinde ele almaktır.

Endüstri Mühendisleri, kuruluşun kaynaklarının dengeli dağıtımından, etkin kullanımından ve uzmanlar arasındaki işbirliğinin kurulmasında da sorumludur. Bir örgütün kendi özgün uğraşları yanında, farklı alanlardaki uzmanlarla yönetim arasında bir köprü gibi iletişim görevi de yapar.

“Kalite asla bir tesadüf değil, daima akıllı bir gayretin sonucudur.”
John Ruskin

HOZKOPRU
Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 10 Aralık 2008, 17:31:03 »

Ben de ENDÜSTRİ MÜHENDİSYİM.. Anadolu U.mezunuyum..
Tüm meslektaşlarıma selamlar..Çalışan ve iş arayan arkadaşlara çok selamlar..
6 Sigma Çalışmaları ile ugraşan arkadaşlar var ise ben de epey bir dokuman ve araştırma kaynakları var.. bunları paylaşabilirim..
İyi çalışmalar..
Linkleri Görebilmek için Üye Olmalısınız!.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.481 Saniyede 64 Sorgu ile Oluşturuldu S 0 1 2 3 4 5 7 NBA