Site İçi Arama
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
21 Kasım 2008, 20:01:35
3688 Mesaj 1366 Konu Gönderen: 16255 Üye
Son üye: Rumbers

Kalite Kontrol Portalı | Forum  |  Genel  |  Mühendislik  |  İnşaat Mühendisliği  |  İnşaat müh Hakkında « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: İnşaat müh Hakkında  (Okunma Sayısı 862 defa)
salih
Yönetici

a_salih_vural@yahoo.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« : 12 Eylül 2006, 23:03:33 »

Eğitimde Kalitenin Geliştirilmesi Çalışmaları

İnşaat Mühendisliği Bölümünün Özgörevi

Temel mühendislik ve inşaat mühendisliğinin uygulama alanını oluşturan dallara ait teknik bilgiler kazanmış, mühendislik eğitiminin kişisel ve mesleki gelişimle süregeldiği bilincine sahip, mesleki ve etik değerlere saygılı mühendisler (mühendis adayları) yetiştiren ve ülke, toplum ve insanlık yararına bilgi üreten bir bölüm olmaktır.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Eğitim Amaçları

1. Özgörevde belirtilen niteliklerde mühendisler yetiştirmek
2. Eğitim programından beklenen çıktıları belirlemek ve etkin ve çağdaş bir eğitim programı oluşturarak yürütmek ve güncelliğini sağlamak 
3. Bölümün ulusal düzeydeki ilk sıralardaki yerini korumak
4. Sanayi işbirliği ile bölümün üretkenliğini ve saygınlığını arttırmak
5. Uluslararası İnşaat Mühendisliği Bölümleri arasında tanınmak 

İnşaat Mühendisliği Bölümü Eğitimde Kalite Geliştirme Hedefleri

1. Lisans eğitim programının çağdaş ve gelişen teknolojiye uyumlu güncellikte bulundurulması
2. Bölümün fiziksel ve araştırma faaliyetlerine yönelik altyapısının geliştirilmesi
3. Mezunlarla olan ilişkilerin geliştirilmesi
4. Bölümün sanayi ile işbirliğinin geliştirilmesi
5. Lisansüstü çalışmaların sanayi ve ülke ihtiyaçları yönünde yürütülmesi
6. Bölüm gelişme programının ve insan kaynakları politikalarının belirlenmesi

İnşaat Mühendisliği Bölümü Eğitimde Kalite Geliştirme Stratejileri

Hedef 1: Lisans eğitim programının çağdaş ve gelişen teknolojiye uyumlu güncellikte bulundurulması
  Ders içeriklerinin, gelişen teknolojiyle uyumlu ve güncel tutulması
  Lisans ve lisansüstü derslerde bilgisayar destekli ve araştırmaya yönelik eğitime ağırlık verilmesi
  Öğrencilere laboratuvar çalışmalarına dayanan bitirme projeleri verilerek, kuramsal ve deneysel modelleme becerilerinin kazandırılması
  Uygulamalı projelerde, son sınıf öğrencilerine görevler verilmesi 
Hedef 2: Bölümün fiziksel ve araştırma faaliyetlerine yönelik altyapısının geliştirilmesi
  Bölüm mekanlarının ve dersliklerin fiziksel ve fonksiyonel olanaklarının geliştirilmesi
  Yeterli donanıma sahip bilgisayar laboratuvarlarının kurulması
  Laboratuvarlarda araştırma ve eğitim amaçlı kullanılan deney düzeneklerinin güncelleştirilmesi ve araştırma projeleri kaynaklarıyla yenilerinin kurulması
Hedef 3: Mezunlarla olan ilişkilerin geliştirilmesi
Hedef 4: Bölümün sanayi ile işbirliğinin geliştirilmesi
  Mezunlarla olan ilişkilerin geliştirilmesi, bölümümüz ile ilgili olarak bilgilendirme ve tanıtım çalışmaları yapılması ve mezunlar için iş olanaklarının geliştirilmesi
  Sanayi ile ortak, uygulamalı projeler yürütülmesi ve teknoloji üreten projelerin geliştirilmesi
  Yurtdışı üniversiteler ile iletişimin güçlendirilerek işbirliğinin geliştirilmesi, bu üniversitelerle öğretim üyesi ve öğrenci değişimlerinin sağlanması
  Öğrencilerin mesleki bilgilerini ve bölümle olan iletişimlerini artırmak amacıyla, meslek içi eğitim etkinliklerinin, mesleki toplantıların, seminerlerin, teknik gezilerin ve sosyal aktivitelerin düzenlenmesi
  Yurt dışı bilimsel yayınların, etkinliklerin ve disiplinlerarası çalışmaların teşvik edilerek desteklenmesi, ARGE altyapısının güçlendirilmesi
Hedef 5: Lisansüstü çalışmaların sanayi ve ülke ihtiyaçları yönünde yürütülmesi
  Lisansüstü öğrencilerin projelerle desteklenerek, sanayi ile bütünleşen tezler üretilmesi
  Lisansüstü çalışmaların ülke ihtiyaçları yönünde teşvik edilmesi
Hedef 6: Bölüm gelişme programının ve insan kaynakları politikalarının belirlenmesi
  Bölümün stratejik gelişme planının hazırlanarak uygulanması
  Bölümde toplam kalite ilkelerine dayalı katılımcı bir yönetim modelinin sağlanması
  Bölümün insan kaynakları programının oluşturulması ve güncel tutulması 
  Öğretim üyeleri arasındaki iletişimin ve işbirliğinin geliştirilmesi

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
www.salihvural.freetzi.com

Sayfa: [1]
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

S 0 1 2 3 4 5  arsivtr.info NBA | Basketbol Euroleague Beko Basketbol Ligi |