31 Temmuz 2010, 03:02:03
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Revizyon hakkında!  (Okunma Sayısı 270 defa)
bircelicious
Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« : 01 Mart 2010, 16:30:27 »

Merhaba arkadaşlar,

Bir dokümanı revize ederken mesela kalite el kitabı gibi sadece değişiklik yapılan sayfa revize edilebilir mi? Ben tüm dokümanın revize edileceğini savunsam da benden önceki yönetim temsilcisi olan patronum sadece sayfada revizyon yapılıp, revizyon tarihinin sadece bu sayfada güncellenebileceğini savunuyor?

Birce RENÇBER

Yönetim Temsilcisi
Artı Endüstriyel Elektronik

atish
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 02 Mart 2010, 01:44:24 »

Merhaba
Aslında dediğiniz gibi doğru olan el kitapları dışındaki dokümanların herhangi bir bölümünde revizyon yapıldığında doküman tamamı revize edilir yoksa kalite el kitabı gibi sayfa sayfa revizyon takibi yapmanız gerekir size bu aşamada en doğru cevabı kendi sisteminiz verecektir. Doküman yönetimi prosedürünüzde nasıl tanımladıysanız o şekilde revize etmelisiniz kalite el kitapları içinde sayfalara göre revizyon yapılacağı belirtilir ve revizyon sayfası mevcuttur ama diğer dokümanlar için genel bir liste yaplır ve doküman değişiklikliği belirtilir eğer prosedürünüzde onlarıda sayfa sayfa revize eder ve takip ederim demişseniz olur ama  hiç tavsiye etmem gereksiz yere iş yükü ve revizyonlar arttıkça karışıklığa sebep olacaktır. Sadece nasıl olabilir hale gelebileceğini belirtmek istedim dilerseniz eski yönetim temsilcinizin hazıirladığı prosedürü inceleyin eminim ki öyle bir tanım yoktur doğrulama kanıtınız elinizde olur Smiley iyi çalışmalar

Ayşen ARAS
Bursa Kalite
Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linkleri görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
www.bursakalite.com
bircelicious
Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2010, 09:01:39 »

Ayşen Hanım teşekkür ederim, evet revizyon takip formumuz ve ana dokümantasyon planımız benim dediğim gibi yapılmasına daha uygun Smiley ama eski yönetim temsilcisi aynı zamanda patron olunca bunu anlatmak pek kolay olmuyor. KEK içerisinde her sayfaya ayrı bir revizyon verirsek takibi bir süre sonra imkansız hale gelir ki önemli olan KEK'in kaçıncı revizyonu olduğu sorusu cevapsız kalır. Bİlginizi paylaştığınız için teşekkür ederim Smiley iyi çalışmalar

Birce RENÇBER

Yönetim Temsilcisi
Artı Endüstriyel Elektronik
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.14 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu S 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 NBA - yasamdan.org - enbiey.com - omerguney.com