03 Eylül 2010, 16:29:51
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: yardım lütfeeennn kalite kontrol tekstil...???  (Okunma Sayısı 1217 defa)
lily
Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : 29 Mayıs 2009, 15:57:11 »

merhaba  4yıllık egıtım weren bı unıversteden yenı mezun oldum ve uluslararası bir şirkette kalite departmanında çalışma durumum war fakat bu bölümle ilgili kariyer olanaklarını bilmiyorum,bana yardımcı olursanız sevınırm....satın alınacak ürünlerin denetimiyle baslanyor tamam ama ya sonrası??? detaylı bılgıye ıhtiyacım war netten de arastırıyorum fakat sektor ıcerısınde yer alanların tecrubelerı daha faydalı olacaktır benım ıcın...tesekkurler..

niday
Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 29 Haziran 2009, 10:43:05 »

merhaba değerli kardeşim,
Satın alınacak ürünlerin kontrolü giriş kontrolü ilgilendiren bir süreçtir.
Eğer çalışacağınız firmanın İSO9001 belgesi varsa bazı firmalar giriş kontrol sorumlusu, son kalite kontrol sorumlusu, süreçlerin takibini ve iç denetimleri yapan kalite güvence  veya Kalite süreç sorumlusu da olarak farklı pozisyonlarda  elemanlar  çalıştırabiliyorlar. Veya küçük bir firma ise hepsinden de sorumlu olabilirsinizVeya bütün bunlarda sorumlu Kalite müdürü olabilirsiniz.
Benim tecrübelerime göre, firma patronunun desteklediği kadar bir firmada Kalite anlayışı artar veya azalır. Bu yüzden firma sahibinin sizden beklentisinin ne olduğu çok önemli. Hangi pozisyonda çalışmak istediğinize göre işte çalışırsanız bence uygun olur. Çünkü giriş kontrol ile çıkış kontrol farklıdır. Giriş kontrolde örnekleme  kontrol yapılabiliyor. Ama çıkış kontrolde  genelde  yüzde yüz kontrol yapılıyor.. Ve buradan çıkan hatalı bir ürün varsa müşteri yakalıyor. Bu yüzden son kontrol kritik bir konumdur. Çok göze batar, hatayı yakalamak gerekir.Kalite Güvence ise iç denetim yapar, döfleri takip eder ve kapatılmasını  sağlar. İSO 9001'i iyi bilmesi gerekir.Her bölümün zorluğu kolaylığı var elbette..

İSO 9001 ile ilgili bilgiler forumlar içinde  mevcut.
Umarım faydalı olabilmişimdir.

İyi çalışmalar,

emrahkose
Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

muzafferemrahkose@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #2 : 01 Temmuz 2009, 16:47:36 »

BEN YARDIMCI OLABİLİRİM, İSTEDİĞİNİZ YADA ARADIĞINIZ BİLGİLER NELER OLDUĞUNU YAZARSANIZ, ELİMDEN GELENİ YAPARIM. İYİ GÜNLER DİLERİM.

EĞER KÜÇÜK İNSANLARIN BÜYÜK GÖLGELERİ OLUŞUYORSA, O YERDE GÜNEŞ BATIYOR DEMEKTİR!
lily
Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 01 Temmuz 2009, 17:33:26 »

ARKADAŞLAR TEŞEKKÜR EDERİM YARDIMLARINIZ İÇİN AMA İŞİ KABUL ETMEYE CESARET EDEMEDIM:) BEN ULUSLARARASI İLİŞKİLER MEZUNUYUM DA KALİTE GÜVENCE DEPARTMANINDA CALISŞMAK BANA PEK MANTIKLI GELMEDI...BU SEKTORDEKI HERKESE BAŞARILAR DILIYORUM,TEŞEKKURLER.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.427 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu S 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 NBA - enbiey.com - omerguney.com